lördag 27 december 2008

Julen

Jahas, juldagarna gick lika fort som alltid. Idag har vi redan skingrats alla åt olika håll. Så är det när barnen blir stora.Som tur var så fick vi till juldagarna kallt och friskt väder istället för det evinnerliga regnet, som öst ner dag ut och dag in. Jätte skönt med frisk luft även om vi här hos oss inte haft någont snö alls.
Snögränsen tycks ha gått nånstans vid Pemar, för "bakom Pemar" i Tarvasjoki, ser man vitt på åkrarna och vägarna.

Jag fick till födelsedagspresent amaryllislökar, söm började blomma just passligt. Den större, lime-färgade har gjort jätte höga stjälkar med 4 blommor var och är jätte ståtlig. Den första stjälken for av när fjärde blomman slog ut, så den hade jag i en vas över en vecka. Sen började följande själk blomma.
Jag fick också en mini-amaryllis, som slog ut på juldagen, blommorna är vita med rött lita varstans. Den är helt enkelt supersnygg även denn. Hoppas kunna få en sådan varje jul framöver.


Mommo sen igen tycker mest om röda Amaryllisar, på finska även kallade Ritarinkukka, och måste nog medge att hennes amaryllis var jätte fin den med. Helt otroligt stora blommor hade den.

Julgubben började sin runda på julafton klo 14.
Han var hemma och lagade maten i ordning där emellan och klo 19 -tiden skulle vi har allt klart, dukat och plockat och glöggen varm.
Vi hann bli färdiga i tid.
Fast nog var det tur att tomten blev lite sen, det hade varit så många snälla barn. Så hann vi få i år även marshallerna att brinna ute innan han kom hem och glöggen varm.
Det lyckades inte ifjol.

Sen var det dags för våra traditionella julgubbsbilder, god mat och en lugn kväll med julklappar och mys.
Juldagen började med Julotta i Pargas kyrka klo 6.00.
Efter det var det skönt att krypa ner under täcket ännu några timmar. Juldagen var vi hemma hela dagen och "gjorde ingenting". P
recis som planerat.

1 kommentar:

  1. Förr i tiden skötte man om sina amaryllislökar, kund ebli 50 år..

    SvaraRadera